18/10/13

"Αρκετά, ρε μαλάκες, αρκετά"

Ο κομιστής της οικουμενικής αλήθειας, ο αντικειμενικός κριτής των γεγονότων, ο αμερόληπτος σχολιαστής της επικαιρότητας, ο ανεξάρτητος αρθρογράφος, συμμετείχε προχτές ως ομιλητής σε πάνελ με τίτλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Θα τον έλεγα όνειδος της δημοσιογραφίας, αν μου είχε απομείνει μια στάλα υπόληψη για τον κλάδο. Αλλά στη δημοσιογραφία των πωλητών, τη δημοσιογραφία που χρηματοδοτείται από ναζήδες μαφιόζους ενώ μάλιστα εμπορεύεται στα πρωτοσέλιδα της το σώμα του αντιφασίστα που ψυχορραγεί στο δρόμο, το σώμα του Παύλου Φύσσα που δολοφόνησαν οι ίδιοι οι δικοί τους, είναι στολίδι της καθεστωτικής προπαγάνδας. Είναι το asset -έτσι σε λένε εκεί που έπιασε βαθιά ρίζα ο καπιταλισμός, απόκτημα δηλαδή, επένδυση- του κάθε εφοπλιστή που βουλιάζει την ενημέρωση για να πάρει αποζημίωση καινούργιες διαπλοκές.

Κι ο Πάσχος είναι ο μούτσος στον σκυλοπνίχτη, ο μούτσος που σιχαίνεται το ναυτεργάτη που συνδικαλίζεται, σιχαίνεται τον κάθε Αντώνη Αμπατιέλο, που μπήκε στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος 29 χρονών και βγήκε 46. Σιχαίνεται τη σιχασιά που Αμπατιέλου που περιγράφει ο Μαραγκόπουλος σε μια σκηνή στο Χαστουκόδεντρο, όπου αυτή η μυθική μορφή της Αριστεράς βρίσκεται κατά τύχη στο ίδιο μπαρ με τον Ωνάση και τους όμοιούς του και παρατηρεί τη χυδαιότητα του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε τους κίνηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Όπως το βλέπεις και το βλέπω, όλα κεφαλαία. Όπως το ακούς και το ακούω, από το στόμα του αγανακτισμένου κατοίκου Αγίου Παντελεήμονα, που λίγο καιρό μετά θα συμμετέχει σε ναζιστικό ψηφοδέλτιο, αρκετό καιρό μετά θα συλλαμβάνεται για σωρεία αδικημάτων και πολύ καιρό μετά, σου προβλέπω, πως θα αθωώνεται πανηγυρικά ελλείψει μαρτύρων.



Συμμετέχει σε ένα πάνελ που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία και από το οποίο έχει αποκλειστεί οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγων κλπ. Εννοείται. Είναι προσκεκλημένος και ο Νίκος Δένδιας. Παρέχουν ιδεολογικό οπλοστάσιο και μιλάνε την ίδια γλώσσα με τους αγανακτισμένους κατοίκους των παραθύρων στο σκότος.

Μίλησαν για τη βία, τη βία του να ρίξεις μια πλαστική κορίνα σε έναν πάνοπλο αστυνομικό, τη βία της άσεμνης (sic) χειρονομίας εναντίον κάποιου που σε ψεκάζει χημικά, τη βία του φλεγόμενου κάδου σκουπιδιών που σε προστατεύει από τα δακρυγόνα, τη βία του καφέ και του γιαουρτιού, τη βία του γιουχαϊσματος, τη βία της πέτρας στη τζαμαρία του τοκογλύφου,

αλλά 


δεν μίλησαν για το τσεκούρι του Βορίδη, για τους Κενταύρους και τους Ρέιντζερς της ΟΝΝΕΔ, για τον Καλαμπόκα και τη δολοφονία Τεμπονέρα, για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, για τα βασανιστήρια στο Βελβεντό και στη ΓΑΔΑ, για την υπόθεση «ζαρντινιέρα», για τον Νικόλα Σακελλίων. Δε μίλησαν για τον Δημήτρη Κουσουρή. Η λίστα είναι ανεξάντλητη.

Γιατί όλα αυτά, τα λέμε εμείς, τα ψευδώνυμα τρολ. Δεν τα λέει η Διεθνής Αμνηστία, τα διεθνή παρατητηρήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τα λένε τα διεθνή ΜΜΕ. #not


Απέναντι στο υστερικό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ των δήθεν πασιφιστών που φαντασιώνονται τα κεφάλια των αντιπάλων τους σπασμένα με λοστάρια, τα πλευρά τους τρυπημένα με σουγιάδες, τα σώματά τους κακοποιημένα σε νέες ταράτσες της οδού Μπουμπουλίνας, εμείς λέμε "Αρκετά ρε μαλάκες, με την κονόμα και τις μαλακίες σας, αρκετά."





2 σχόλια:

tamistas είπε...

Σωστά. Αρκετά.

eleni manasaki είπε...

Δεν εκφράζομαι έτσι συνήθως. Το κάνω πρώτη και τελευταία φορα. https://www.facebook.com/eleni.manassaki/posts/10151926195395342