11/12/08

κατασκευαστική εταιρεία αστυνομοκρατίας

Από τις πρώτες ενέργειες της ΝΔ όταν εκλέχθηκε κυβέρνηση για δεύτερη τετραετία ήταν να συγχωνεύσει το Υπ. Δημοσίας Τάξης και το Δημόσιας Διοίκησης στο Υπ. Εσωτερικών, ανάγοντας το τελευταίο σε υπερ-υπουργείο.

Κι αυτό έγινε σε ένα διαμορφωμένο κλίμα
Σήμερα, τα γεγονότα καταδεικνύουν με τον πιο φανερό τρόπο το ότι το Υπ. Δημόσιας Τάξης αναβαθμίστηκε με την ένταξή του στο Υπ.Εσωτερικών. Καθώς ο Παυλόπουλος ηγείται πλέον ενός υπερ-υπουργείου απολαμβάνει ενός ευρύτερου περιθώριου ανοχής της κοινής γνώμης στην άρνηση του πρωθυπουργού να κάνει αποδεκτή την "παραίτηση" του. Ενώ, αν το Δημόσιας Τάξης παρέμενε διακριτό υπουργείο, η παραίτηση του υπουργού θα αποτελούσε αίτημα των περισσότερων. Γι' αυτό η αντίδραση του "κοσμάκη" -όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες του τον χαρακτηρίζουν- ήταν μηδενική σχεδόν στο επικοινωνιακό παιχνίδι "παραιτούμαι- όχι δεν παραιτείσαι". Με αυτές τις μεθοδεύσεις η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε το περιθώριο να αρνείται την πολιτική ευθύνη και την ηθική αυτουργία στα γεγονότα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ακολουθεί βήμα- βήμα μια νεοφιλελεύθερη πολιτική όπου ο μόνος ρόλος που απομένει στο κράτος είναι ο κατασταλτικός. Στον καινούργιο κόσμο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς, η κυβέρνηση επιτρέπεται να είναι μια κατασκευαστική ΕΠΕ αστυνομοκρατίας.

7 σχόλια:

apologia pro sua vita είπε...

Είναι αυτή η κυβέρνηση που την έφεραν οι Τσετσένοι που λέει και ο Τζίμης Μπαζούκας. Εις υγείαν

VAD είπε...

praetor urbanis,ασύμμετρη απειλή,στρατηγός άνεμος....

koulpa είπε...

σωστά όλα αυτά.. αλλά ποιός να σώσει ένα κόσμο που δε θέλει να σωθεί.. σα σύνολο αλλά ο καθένας ξεχωριστά.. και υπομενη σε αυτή τη ζωή πεπισμένος ότι το τέλος της θα σημάνει κάτι καλήτερο;:):)
καληνυχτούδια:):)

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς η πολιτική γενιά σε όλον τον κόσμο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Αν πάει κάτι στραβά, απλά περιμένουν να περάσει λίγο ο χρόνος, έρεχεται και παρέρχεται ακόμα κανένα σκανδαλάκι και όλα ξεχνιούνται. Μετά έρχονται και οι εκλογές και μπορούμε να διαλέξουμε μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης... Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Ως πότε;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Πες τα !

Pink_Fish είπε...

A.Φ.Μ. έχει? Δ.Ο.Υ.? Αν δεν έχει, να βγω να τους καταγγείλω :) άστα ρε niemand, εσύ τα λες, αλλά η κατασκευαστική αυτή κρατάει χρόνια.....χρόνια....

lakis είπε...

Ότι και να πείτε η Ελλάδα ακολουθεί μια σταθερή πορεία. Πάντα ανίκανοι έχουν στα χέρια τους την εξουσία. Μονάχα τα ονόματα αλλάζουν.