12/11/08

διακοπή για αντιδιαφημίσεις

Διακόπτουμε για λίγο τη ροή του εύθυμου προγράμματός μας, την καταρροή, για μερικά αντιδιαφημιστικά μηνύματα:

  • Το Β' Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, αυτός ο κρατικός θεματοφύλακας της πολιτισμικής παραγωγής, ο υπέρμαχος της ποιότητας σε τι ανέχεια έχει πέσει ώστε καταδέχεται να μαγαρίζει το πρόγραμμά του με τις ελεεινές διαφημίσεις των Jumbo; Μα πόσο κρατικοδίαιτο είναι; Πόσο στη δίαιτα έχει πέσει για να παίρνει λεφτά από τα Τζάμπο; Κι από την άλλη μεριά, πόση ασυνέπεια λόγου (τα ανέξοδα ραδιοφωνικά μπλα-μπλα)-έργου (το ζεστό το παραδάκι για τα έξοδα) να ανεχθεί το ακροατήριον; Είναι δυνατόν να αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας οι πχιοτικοί του παραγωγοί και διευθυνταραίοι την αισθητική του Ρέμου πχ, που το παιδί έχει κάνει συνεργασίες με τη Μαρινέλλα την-η- γριά- κότα- έχει- το- μαχρή, με τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη της Ελλάδας, το Νταλάρα, τον μεγαλύτερο σε αυτοεκτίμηση εννοώ, με τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Κύπριο κριτή κάλπικων τάλαντων που έχει γράψει τραγούδια για τον ογκόλιθο κυριολεκτικά του ελληνικού τραγουδιού, την Χάριν Αλεξίου; Είναι δυνατόν να μην παίζει Ρέμο και να παίζει το "και πλάτσα και πλούτσα" του Τζάμπο; Δηλαδή μέχρι που φτάνει η πχιότητά τους; Μέχρι τα διαφημιστικά μηνύματα; Το μήνυμα: Σύνορα το Τζάμπο δε γνωρίζει. Πόσο σ' αγαπά, πόσο σ΄αγαπά. Γέρνεις και η κατάντια σου μ' αγγίζει. Κι εγώ απορώ, κι εγώ απορώ.

  • Το βιβλίο του Νίκου Καχτίτση "Ποιοι οι φίλοι. Η ομορφάσχημη. Το ενύπνιο" από τις εκδόσεις Στιγμή δεν παλεύεται. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα για τη λογοτεχνική αξία του έργου. Για να υπαινιχθώ πρέπει πρώτα να το διαβάσω. Και πώς θα το διαβάσω, ερωτώ, όταν πρέπει να κόψω τις σελίδες και από πάνω και από το πλάι! Και εντάξει, από την πάνω πλευρά όταν έχεις χωρίσει σελίδα σελίδα με το κοπίδι ολόκληρη την Αντιγνώση της Λιλής Ζωγράφου, δε μασάς πια. Αλλά και στο πλάι τώρα; Δηλαδή την επόμενη φορά οι Εκδόσεις Στιγμή θα μου το δώσουν να το βιβλιοδέσω κιόλας, την μεθεπόμενη να το διορθώσω, μετά να το τυπώσω και πάει λέγοντας; Το μήνυμα: Σεβαστείτε τον χρόνο μας. Μη ζητάτε τον κόπο μας. Ο κόπος είναι χρήμα.

8 σχόλια:

χ.ζ. είπε...

(β)Ε τωρα...λιγο ακραία άποψη! Αν διαβάζουμε πού και πού κανένα βιβλίο που θέλει σκίσιμο, τι πειράζει...Θυμίζει ίσως παλιότερες μη ψηφιοποιημένες εποχές που το χαρτί δεν σπαταλιόταν γύρω σε τόνους και ένα βιβλίο σήμαινε πάρα πολλά. Απαιτούσε σωματική συμμετοχή από σένα, που ίσως και να προσέθετε στην όλη εμπειρία. Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο που ήθελε τέτοιο σκίσιμο. Προσωπικά δε θα το άλλαζα με ...σενιαρισμένο.

aa-duck είπε...

Αγαπημένο Niemandsrose,
λατρεύω να κάνω focus στις λεπτομέρειες, και αυτό το ''το μεγαλύτερο καλλιτέχνη της Ελλάδας, το μεγαλύτερο σε αυτοεκτίμηση εννοώ'' υπολογίζω ότι θα με κάνει να γελάω μέχρι μεθαύριο.
Πίσησ, πίσησ λέγω, να ξέρεις πως σκοπεύω να το διαδώσω όπου ξέρω και μπορώ!!! :D :D :D

Όσο για το δεύτερο μέρος, δεν γνωρίζω ούτε τον εκδοτικό οίκο, ούτε το εν λόγω βιβλίο. Θα συμφωνήσω όμως με το χ.ζ. Κάλλιο χριτς χρατς, παρά best seller-χαρτοπολτός. Είναι κάτι μικρούλια εκδοτοοικάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν όπως όπως. Άλλοι τα καταφέρνουν λίγο πχιο... κυριλέ, άλλοι με λίγο περισσότερο κοπίδι. Οκέεεει.

wert01gf είπε...

Συμτώματα Χατζηδάκη κι εσύ; (Κωστή)

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μα τωρα , κοιτα κατι αποριες...

lakis είπε...

Μη θίγεις τους ογκόλιθους, δεν μετακινούνται με τίποτα. Όσο για την Αντιγνώση, τα ίδια έπαθα κι εγώ, αλλά τουλάχιστον το βιβλίο με αποζημίωσε.

sergios είπε...

Κοίτα, εμένα μου ψιλοαρέσει το "πλάτσα και πλούτσα" και δεν ντρέπομαι να το πω! Γιατί δηλαδή; Τόσα χρόνια με Νταλάρα και Λαζόπουλο τι καταλάβαμε;

Niemandsrose είπε...

@Χ.Ζ., μα θες να μου πεις πως αν πρόσφεραν κομμένες τις σελίδες θα ήταν μεγαλύτερο το κόστος παραγωγής;

@aa-duck , να το διαδώσεις βέβαια. Να μάθει ο κόσμος για το μέγεθός του.
Και για το χριτς χρατς που λες, δλδ ή μπεστ σελλερ χαρτοπολτός ή θα κάνω μοδιστρική και στα βιβλία; Δε νομίζω πως πάει έτσι.

@wert01gf , δεν εννοώ τι εννοείς, πες μου να εννοήσω.

@exoaptonkyklo , στο γιατί το δεύτερο το υποκριτικό δεν παίζει Ρέμο λες, ε;

@Λάκης Φουρουκλάς, και η Αντιγνώση ογκόλιθος είναι στην κατηγορία της αλλά παραμένει ψηλά στην εκτίμησή μας.

@sergios , α! Ζεις! Η επίδραση του βρυκόλακα των Χανίων δεν ήταν τελικά τόσο καταστροφική. Μόνο την αισθητική σου κατέστρεψε! Ακούς εκεί σου αρέσει το πλάτσα -πλούτσα. Και δεν υπάρχει και ΚΤΕΟ αισθητικής να σε στείλω, γμτ! :))

Ανώνυμος είπε...

Αφου τοσοι πολλοι εχουν κανει χτημα τους την Αντιγνωση... Γιατι δεν εχει βουλιαξει το συστημα? ε? Γιατι?