5/11/08

Ελληνικής καταγωγής ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

"Σε μία απροσδόκητη και αποκαλυπτική συνέντευξη προέβη η Madelyn Lee Payne Dunham, γιαγιά του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, λίγες μέρες πριν το θάνατό της στις 2 Νοεμβρίου 2008.
Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η 86χρονη γιαγιά του 44ου προέδρου των ΗΠΑ θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της Pacific Business News, τοπικής εφημερίδας της Χαβάης που αποτέλεσε την τελευταία κατοικία της γιαγιάς του Προέδρου.
Όπως όμως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πηγές, οι συντάκτες της οικονομικής εφημερίδας απέφυγαν τη δημοσίευση της συνέντευξης πριν από τις εκλογές γιατί, όπως ισχυρίζονται, πιθανόν να επηρέαζε το εκλογικό αποτέλεσμα και το κλίμα εμπιστοσύνης του αμερικανικού λαού στο πρόσωπο του νέου ηγέτη.
Η χειμαρρώδης Madelyn Payne μίλησε με τόλμη για τον πολιτικό αντίπαλο του Ομπάμα και έφερε στο φως αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια και την ανατροφή του εγγονού της. Μία από τις "καυτές" αποκαλύψεις σχετικά με το παρελθόν του Ομπάμα, που αναμένεται να συζητηθεί, είναι η αυτοκτονία της προγιαγιάς του, μητέρας του συζύγου της Madelyn, Stanley Dunham. Η γιαγιά του νέου Προέδρου μάλιστα θεωρεί πως το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Ελληνοαμερικανίδας προγιαγιάς του την οδήγησε στην "'άτυχη αυτή πράξη" και συνεχίζει λέγοντας "η ελληνολατρεία του Ομπάμα αλλά και η φλογερή ιδιοσυγκρασία του είμαι σίγουρη πως θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις επιλογές του, εάν εκλεγεί Πρόεδρος".






Μετάφραση από Mirror.

16 σχόλια:

Βλαχοκυριλές είπε...

:-)) Που το 'κρυβες τόσο καιρό τέτοιο ταλέντο στη μετάφραση!

island είπε...

Και περιμένουμε δηλαδή να έχουμε καλύτερη τοποθέτηση απέναντί μας από τα Αμερικανάκια γι αυτόν τον λόγο; Αφού την εξωτερική πολιτική δεν την καθορίζει κανένας πρόεδρος. Μη σου πω ότι δεν καθορίζει καμία πολιτική κανένας πρόεδρος. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι πολιτική πλέον κάνουν οι ΕΛ.

Καλησπέρα

νατασσΆκι είπε...

Παιδί μου,είναι πασίγνωστο αυτό:
παντού υπάρχει ένας Έλληνας!
(αλίμονο τώρα!)
:pp

;)

σορολόπ είπε...

Να δεις που κρατάει από τον Πύργο :P

VAD είπε...

Λες να μας βγει Ομπαμίδης:)))))
Γεια σου ,ρε Πόντιε!!!

wert01gf είπε...

Για Ομπάμογλου πιο πολύ κάνει.

aa-duck είπε...

Μη δείτε να σηκώσει κεφάλι το προλεταριάτο από την αλλοτρίωση που βιωματικά του επιβάλλετε, σύντροφοι :PPPP
Ομπαμάκοφ λεγόταν η γιαγιά του.

Unknown είπε...

από τον Λιακόπουλο το πήρες το κομμάτι είπες?? Εγω νομίζω ότι ένας μακρινός πρόγονος του Ομπαμα είναι αφρόελληνας γιατι πήρε το επίθετο του οταν μάζευε μπάμιες καπου στην Ρούμελη, πριν φύγει για Κένυα διωγμένος από τον Ιμπαημ Πασα...

Ανώνυμος είπε...

καλα μη σπρωχνεστε ολοι. Ομπαμακης ειναι το αληθινο του ονομα και θα αποτρεψει την εμφυλια διαμαχη για την ανεξαρτησια της ιδιαιτερης πατριδας του

Maria Mikro Analogo είπε...

Τελικά αυτό ελληνικό σπέρμα είναι αθάνατο ρε παιδί μου! :)))))) Μετά τον Σαρκοζί, ο οποίος έχει καταντήσει να είναι multinational πανσπερμίας, τώρα θα έχουμε και τον Ομπάμα... :P
Φιλάκια!

Niemandsrose είπε...

@Βλαχοκυριλές, έχω MA in Nonexistent Text Translation.

@island, o Ομπάμα είναι δηλαδή από τον Σείριο. Θα φτάσει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μέχρι την Αλφα του Κενταύρου. Θα γίνει χαμός!

@νατασσάκι, αυτό είναι μύθος.. ;)

@σορολόπ, VaD , wert01gf , aa-duck , nag , ΧΑΣΑΤΕ! Την απάντηση τη βρήκε σήμερα ο Τζιμάκος. Είναι από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και το όνομα του παππού του ήταν Μπάμπης ο Μπάμιας.

@_ST_, ρε εδώ κάνουμε δημοσιογραφία και συ μας λες παραμύθια της Χαλιμάς; :))

@Μαρία, τώρα με τη νέα προεδρία θα θυμηθούμε το σουξέ σπέρμα, δάκρυα κι ιδρώτας. ;)

VAD είπε...

Καλά ,αυτοί οι Γαργαλιάνοι βγάλανε αντιπρόεδρο,τον αλήστου μνήμης και δικτατορίας Σπάιρους Αγκνιου,βγάλανε και πρόεδρο;Τελικά τείνω να συμφωνήσω περί Γαργαλιάνων,απόγονος βερβερίνων πειρατών που άφησαν το σπόρο τους στους Γαργαλιάνους,αλλωστε το χρώμα του Ομπάμα φέρνει στο βερβερίνικο!
Αντε,σταματάω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις,γιατί δεν τη γλυτώνουμε ....

Niemandsrose είπε...

@VaD, don't stop, keep goin', keep goin' (τις βαθυστόχαστες αναλύσεις). ;)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

H γιαγιά τους τελευταίους δύο μήνες δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, λόγω χρονίας πάθησης πολύ περισσότερο να δώσει "αποκαλυπτική συνέντευξη".Ο Ομπάμα νομίζω δεν είναι τόσο ομφαλοσκόπος ΟΣΟ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Βάσκες είπε...

Ο Ομπάμα είναι 100% Έλληνας και για αυτό υπογράφει με ΜΠ και όχι με B όπως είναι το σωστό στην Αγγλική.

Μετά από έρευνες στο πλήρες γενεαλογικό του δέντρο ανακαλύφθηκε πως ΚΑΙ από την πλευρά του πατέρα του έχει Ελληνικές ρίζες γιατί ο παππούς του είχε κάνει διακοπές στην Μύκονο με τον σύλλογο Εθνικών Χορών Κένυας στις εποχές της δόξας του Φεστιβάλ Μυκόνου.

Εγώ λέω να ζητήσουμε Εσκί Σεχίρ τώρα που έχουμε τις άκρες, έτσι για να την σπάσουμε στους Τουρκαλάδες.

Niemandsrose είπε...

@DIONYSOS, αν όντως δε μπορούσε να μιλήσει, τότε ασφαλώς της πήραν συνέντευξη με τη μέθοδο ανάγνωση της σκέψης. Έχει προοδεύσει η τεχνολογία στην από χθες φιλειρηνική και περασμένα ξεχασμένα Αμέρικα.

@Βάσκες, βρίσκω την γραμματική σου παρατήρηση άψογη. Αφιον Καραχισάρ κ βάλε.